Liposzómás technológia

A Dr. Turi féle liposzomális C-vitamin 95%-ban hasznosul, hiszen a vékonybélből tökéletesen felszívódik, innen a vérkeringésbe kerül, és oldott hatóanyagtartalma közvetlenül a sejtekhez jut. Sejthártyánk felépítése a liposzómális C-vitamin foszfolipid burkához hasonló, ezért ez a foszfolipid burok könnyedén juttatja a sejteinkbe a benne lévő oldott C-vitamint. Ilyen fokú hasznosulást a liposzómális C-vitaminok megjelenése előtt csak az infúzióban, vagy a vénás injekcióban adott C-vitamin esetében tudtak elérni.

A folyékony liposzómális C-vitaminokat vízből, vagy tisztított vízből állítják elő. A liposzóma sajnos a vízben lévő szennyező anyagokat is bejuttatja sejtjeinkbe. A Dr. Turi Liposomal C megalkotásakor nagy gondossággal kívántuk elkerülni, hogy a C-vitamin jótékony hatása mellett a vízben lévő szennyeződésekkel rongáljuk sejtjeinket. Nem elégedtünk meg az egyszerű tisztított vízzel, ezért a Dr. Turi Liposomal C desztillált vízből készül.

A sima vízben nagyon sok a szennyeződés. Az alábbi képeken látható egy fazék, melyben vizet forraltunk és egy házi desztilláló készülék használat után. A képeken kiválóan látszik, hogy a desztillálás után a desztilláló készülék víztartályában és a fazék oldalán, valamint az alján jelentős mennyiségű szennyeződés maradt vissza.

A Dr. Turi Liposomal C szennyeződésektől mentes desztillált vizet tartalmaz.

A folyékony liposzómális készítmények nagy része szójalecitint tartalmaz, melynek génmódosítástól mentes származását a legtöbb cég nem tudja igazolni. A Dr. Turi Liposomal C azonban nem tartalmaz szójalecitint, hogy a termékkel kapcsolatban a GMO gyanúja se tudjon felmerülni. A Dr. Turi Liposomal C napraforgó lecitinből készül.

A liposzóma elnevezés nyelvtanilag nem teljesen pontos. A liposoma görög eredetű szó, a lipos zsírt, a soma testet jelent. A liposzóma azonban nem zsír, hanem foszfolipid. A foszfolipidek különleges tulajdonsága, hogy vízben oldódó hidrofil résszel is rendelkeznek, de vízben nem oldódó hidrofób részük is van. A zsíroknak ezzel szemben vízben oldódó hidrofil részük nincsen.

A liposzóma egy parányi foszfolipid burok, mely körülveszi a vízben oldott C-vitamint, "becsomagolva" azt. A liposzómáknak két fajtája van:

  1. Unilamelláris liposzómák, melyek nagysága 100 nanométer alatt van.
  2. Multilamelláris liposzómák, melyek többrétegű foszfolipid burokból állnak, így az unilamelláris liposzómáknál nagyobb méretűek. Nagyságuk 200 nanométer körüli, vagy annál nagyobb.

Már egyre több krém, kozmetikum liposzómás technológiával készül. A gyártók felhívják a fogyasztók figyelmét, hogy ultrahangos készülékek közelébe ne tartsák az ilyen krémeket, mert az ultrahang a multilamelláris szerkezetű liposzómákat károsítja.

A Dr. Turi liposzómális C-vitamin unilamelláris liposzómákat tartalmaz, melyek stabilak, és az ultrahang sem tudja őket károsítani. Az unilamelláris liposzómák másik előnye, a kis mérete, a multilamelláris liposzómáknál kisebbek, mozgásuk akadálytalan, biológiai hasznosulásuk kedvező.

Támogassa egészségét
Dr. Turi Liposomal C vitaminnal!

A Dr. Turi Liposomal C állagát tekintve folyékony liposzómális C-vitamin. A Dr. Turi Liposomal C a száraz liposzomás C-vitamin tablettáknál jobban modellezi az élő szervezetet, hiszen az élő szervezetben is oldott állapotban van a C-vitamin, és a sejthártya foszfolipid rétege is vizes fázisú, nem pedig szárított.